Hvorfor er det, at nogle hjem sidde på markedet for et år, mens andre sælger som varmt brød? Frustreret sælgere vil bebrejde en dårlig marked, mens en god real estate professional vil fortælle dig, at mange gange, en langsom salg er ofte tilskrives notering prisen.
Hvis et hjem er overpris, vil købere blive væk. Men hvis prisen er konkurrencedygtig med lignende boliger i området og “viser” bedre end konkurrenterne, det vil have en bedre chance for at blive solgt hurtigt.
Hemmeligheden er perfektionere en teknik, der er så amerikansk som æbletærte: sammenlignende shopping.
Selvom sammenligning huse med forskellige stilarter, square-footages og steder er udfordrende, fast ejendom fagfolk stadig føler det er en af de bedste metoder til at bruge til fastsættelse af et hjems markedsværdi.
En ansvarlig ejendomsmægler vil effektivt evaluere et hjems værdi gennem en proces kendt som sammenlignende markedsføring analyse (CMA). At tage et kig på aktiver, såsom swimmingpool, større end normal opholdsstuer, en fantastisk udsigt, tilstødende byens parker og andre seværdigheder, vil agenten begynde at sammenligne dit hjem med lignende egenskaber, kaldet “sammenlignelige”, der har solgt i området inden for de sidste seks måneder. Typisk, agenten er stand til at anbefale en realistisk prisklasse, der sikrer dig top dollar og en med rimelighed
Men faktorer såsom den nødvendige tid til at sælge dit hjem kan ændre agentens pris henstilling dramatisk.
Typisk, folk bør tjekke med fast ejendom kontorer i Fællesskabet til at bestemme den typiske varighed, der lister er på markedet. Salgspartnere vil forklare, at de marketing “normer” varierer med priser og egenskaber. Baseret på dette kriterium, agenten føler tillid til, at han eller hun vil være i stand til at sælge det til en pris, at både du og køber vil være tilfreds med. Men hvis du er under tidspres på grund af uventede jobskift eller bevægelige aftaler du har lavet på en anden ejendom, vil dette smalle dine chancer for at sælge hjem for top dollar i markedet.
Forudsat du har tilstrækkelig tid til at markedsføre hjemmet, er her et par små skridt du og din agent kan tage til at finde den rigtige pris for din ejendom.
Bedst kan sammenlignes med tilsvarende boliger, der er blevet solgt inden for de sidste 45 dage i modsætning til standarden seks måneder. Hvilken som helst længere og andre faktorer, såsom økonomi, kan Sky din opfattelse af, hvor meget dit hjem er virkelig værd.
En anden god benchmark er at gennemgå salgspriserne for boliger, der er netop blevet solgt og som afventer lukker. De fleste MLS tjenester give oplysninger på deals indtil at de fleste ejendomsmæglere bør være i stand til kysten med dig.
En god tommelfingerregel før du angiver en pris er at gøre 20 sammenligninger af sammenlignelige ejendomme inden for en one-mile radius af dit hus. Når først færdig du kan føle sig godt tilpas, at den pris, du har valgt er en god målestok for hjemmets værd og vil ikke afskrække kvalificerede købere.
At være åben og ærlig om det du ser som hjemmets største styrker og største svagheder hjælper også en agent, få en bedre fornemmelse for, hvordan man bedst vurdere (eller vurdere) og markedsføre dit hjem. Tænk på dit hjem som om du var køberen. Hvis dit hjem er angivet til den rigtige pris, er du godt på vej til en hurtig og frugtbart salg.